Choose a searcher

Kaj so piškotki?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da se z novo zakonodajo (ZEKom-1) spreminja način obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do  medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 preprečiti.

Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo v priročniku informacijske pooblaščenke.


Piškotki na naših domenah: trgovina-figura.si, sexy-perilo.si, bodyeffect.si, active-fit.si, figura-ms.si

Na spletnih straneh trgovina-figura.si in sexy-perilo.si že od samega začetka in ves čas, ko ste nas obiskovali, uporabljamo t.i. »piškotke«, tehnično sredstvo, s pomočjo katerih omogočamo enostavnejšo prijavo, spremljamo najbolj zanimive strani ipd., s pomočjo vsega tega pa izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in udobnejši nakup oblačil na spletu.

Na spletnih straneh trgovina-figura.si uporabljamo naslednje piškotke:

 

 • Piškotki za boljše delovanje spletne strani
  Med te piškotke spadajo piškotki, ki uporabniku omogočajo prilagajanje spletnih strani uporabnikovem aparatu s katerim je obiskal stran (mobilne napreve, računalnik, tablični računalnik)
 • Strinjanje z vsebino za odrasle
  Na spletni trgovini trogovina-figura.si se z uporabo piškotkov strinjate in soglašate z prikazovanjem slik, ki niso primerne za mladoletne osebe. Z tem soglesejm se vam namesti dodatni piškotek, ki upravlja soglasje. Trajanje tega piškotka je omejeno na 1 dan.
 • Piškotki za prijavo uporabnikov
  Za prijavljanje registriranih uporabnikov na spletnih straneh trgovina-figura.si uporabljamo piškotek z daljšo življenjsko dobo (480 ur ali 20 dni) in svojim uporabnikom s tem omogočamo, da jim prijavnih podatkov ni treba vpisovati vsakič, ko obiščejo našo spletno stran.
 • Piškotek, namenjen analitiki Google Analitics (merjenje obiskanosti spletnih strani)
  Piškotek se uporablja za izdelavo analiz obiskanosti, ki so na voljo izključno podjetju Figura-Ms d.o.o., Črnomelj
 • Piškotek, namenjen Facebook oglaševanju (merjenje obiskanosti spletnih strani) Piškotek se uporablja za izdelavo analiz obiskanosti in oglaševanja, ki so na voljo izključno podjetju Figura-Ms d.o.o., Črnomelj
 • Piškotek, namenjen prijavi na obveščanje Piškotek se uporablja za vodenje evidence ali ste se prijavili na naše obveščanje
 • Piškotek sistema Zopim piškotek se uporablja pri uporabi pogovora v živo

Spletne strani trgovina-figura.si ne uporablja t. i. "invazivnih" piškotkov, tj. piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje (in posredovanje) podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov.


Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

 

Želimo vam veliko užitkov pri nakupovanju na naši spletni strani

 

Ekipa Spletne trgovine Figura

Izdelek dodan na seznam želja

Stran uporablja piškotek za pravilno delovanje - Več o tem